Brassband Gelderland verzorgt op 3 november een HRFSTWND concert

Brassband Gelderland verzorgt in samenwerking met het Noviomagum Wind Orchestra Nijmegen op zondag 3 november een concert in het kader van HRFSTWND 2013.

Brassband Gelderland speelt een programma waarmee met slechts vier werken in feite de ontwikkeling van de brassbandmuziek geschetst wordt: van William Rimmer (1862-1936) een van de bekendste brassband-marsen uit 1902 “Punchinello”; van Kenneth Downie het prachtige koraal “In Perfect Peace” afkomstig uit de bibliotheek van het Leger des Heils; “Signature” als een van de eerste werken voor brassband gecomponeerd door een niet-Engelse componist Jan van der Roost (België 1989) en tenslotte de zeer recent gecomponeerde compositie voor de 2e divisie van het aanstaande Nederlandse Brassband Kampioenschap “Out of the Storm Clouds” van Jonathan Bates, het muzikale verhaal over de verschrikkelijke Hurricane Sandy die in 2012 Amerika teisterde.

NMWO heeft gekozen voor het thema Harlekijn. Ze spelen o.a. een compositie van Charlie Chaplin, de Euphonium solo “Harlequin” van Philip Sparke, “Die Komedianten” van Kabalewski en “Dance of the Comedians” van Smetana.

Het concert vindt plaats in Theater Maldensteijn te Malden en begint om 14:30. Kaarten zijn te reserveren via www.maldensteijn.nl en kosten 13,- (incl. consumptie en garderobe). Nadere bestel-info volgt.


Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.