22 mei concert met Symfonisch BlaasOrkest Gaanderen

Op zondag 22 mei kunt u genieten van serieuze blaasmuziek in de volle omvang. Symfonisch Blaasorkest Gaanderen en Brassband Gelderland treden dan gezamenlijk voor het voetlicht in de Augustinuskerk te Gaanderen, die – zoals kenners weten – over een prachtige akoestiek beschikt. Beide orkesten brengen een gevarieerd programma ten gehore, met toonaangevende muziek van onder meer Jan van der Roost, Edward Gregson, James Horner en Johan de Meij. Het concert vangt aan om 11.00 uur. Vanaf 10.30 is de kerk open voor publiek. De entree bedraagt 7,50. Toegangskaarten kunnen vanaf 1 mei worden besteld via sbo-gaanderen.nl. Donateurs hebben op vertoon van een geldige donateurskaart voor 2016 vrije entree.

Brassband muziek pur sang
Het eerste concertgedeelte wordt voor rekening genomen door Brassband Gelderland onder leiding van dirigent Andre Vulperhorst. De zo typerende, fraaie brassband klank hoort u o.a. in Canterbury Choral van Jan van der Roost en Light as Air van Goff Richards. Bijzonder knap en uitgekiend is ook Variations on Laudate Dominum van Edward Gregson, dat de componist schreef voor het Leger des Heils. Dit is brassband muziek pur sang, met enkele heel romantisch klinkende passages, een prachtige fuga en een grandioze finale. En met The Mask of Zorro van James Horner is er ook plaats voor bekende filmmuziek.

Symfonisch blaasorkest, heel complementair
In het tweede deel van het concert is het de beurt aan Symfonisch Blaasorkest Gaanderen, onder leiding van dirigent Joop Boerstoel. Met de aanwezigheid van houtblazers en saxofoons is er ineens sprake van een andere klankkleur. De optelsom van beide orkesten laat zien hoe breed invulling kan worden gegeven aan het fenomeen blaasmuziek. U hoort dat o.a. in Nobilitas van Jan Van der Roost, Summer Dances van Johan de Meij en het complexe, maar tegelijkertijd bijzonder fraaie Le Mezquita de Cordoba van Julie Giroux.
Bent u benieuwd naar het complete programma, bezoek dan zelf het concert op 22 mei. U bent van harte welkom!


Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.